top of page
Search

ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ

Updated: Mar 5

Της Σταύρης Τσαγγαρίδου

Είναι πράγματι αλήθεια ότι ο αθλητισμός ωφελεί όχι μόνο κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, τοπική και παγκόσμια. Αυτή την αντίληψη αναγνωρίζουμε και στην Klaketacy Productions και υποστηρίζουμε κάθε διοργάνωση που βασίζεται σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει ο άνθρωπος εντός των ορίων της ευγενικής άμιλλας για την εξάσκηση του σώματός του, την αξιοποίηση των ικανοτήτων του και την επίτευξη της ψυχοπνευματικής του υγείας, καθώς κι ισορροπίας,  θεωρούμε ότι πρέπει να αναγνωρίζονται και να προβάλλονται. Επομένως, με τη δική μας κάμερα και μέσω του φακού μας υπηρετούμε κάθε δραστηριότητα που βασίζεται στα αθλητικά ιδεώδη, σε όποιο είδος αθλητισμού κι αν ανήκει. Πιο διευκρινιστικά είτε ακολουθεί τα πρότυπα του κλασικού αθλητισμού είτε του αθλητισμού των σπορ είτε του μηχανικού αθλητισμού, όπως είτε ομαδικού είτε και ατομικού.

Αν θέλετε να σας αριθμήσω τα κέρδη που μπορείτε να αποταμιεύσετε στο ταμείο του δικού σας βίου, αρχίζω από την αρμονική ανάπτυξη του σώματός σας και των ψυχικών σας δυνάμεων. Έπειτα, επιτυγχάνεται να καλλιεργήσετε την αθλητική ιδέα, συνειδητοποιώντας άριστα την  ατομική, όπως και την κοινωνική αξία κι ευθύνη. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το αίσθημα της ευγενικής άμιλλας και φιλοτιμίας. Μπορώ, επίσης, να σας αναφέρω και το κατόρθωμα της ανάπτυξης πληθώρας αρετών στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας, όπως βούλησης, αντοχής, εργατικότητας, υπομονής, πειθαρχίας και πολλών άλλων. Παράλληλα, έχετε τη δυνατότητα μέσω του αθλητισμού να ωριμάσετε και ψυχολογικά, εφόσον θα ζήσετε στιγμές χαράς, λύπης, αγωνίας, ικανοποίησης, απογοήτευσης, αλλά θα νιώσετε αρκετές φορές και αισιοδοξία. Συν τοις άλλοις, αξιόλογη είναι και η επίτευξη της πλήρους κοινωνικής σας ολοκλήρωσης, αφού θα πραγματοποιήσετε φιλίες με πολλούς συναθλητές σας και όχι τους καλούμενους «αντιπάλους» σας, όπως τους ονομάζουν κάποιοι. Επιπλέον, θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με διάφορα άτομα, ζώντας τα συναισθήματα της συντροφικότητας και του συναγωνισμού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η πολιτισμική επικοινωνία που θα έχετε με άτομα αλλιώτικης κουλτούρας, ιδεολογίας και με διαφορετικές αξίες, εφόσον ίσως ανήκουν σε άλλους λαούς. Ως παρεπόμενο, λοιπόν, όφελος από αθλητισμό είναι και η πολιτική, εκτός από την πολιτισμική, συναδέλφωση των ανθρώπων, η επικράτηση της ειρήνης, όπως και η ανάπτυξη ενός υγιούς διεθνούς ανταγωνισμού. Βέβαια, μέσω του αθλητισμού μπορείτε να αποκτήσετε και σωστά πρότυπα ζωής, όπως και διεξόδους εκτόνωσης από το σύγχρονο κι αγχώδη τρόπο ζωής.


Οφείλουμε, επομένως, ακολουθώντας τα ανωτέρω αθλητικά ιδεώδη, εφόσον αποκτήσουμε τις κατάλληλες αρετές μέσω αθλητισμού, όλοι να συνεισφέρουμε στο να παρθούν διάφορα μέτρα για να καταπολεμηθεί ο εκφυλισμός του. Ας επανιεραρχήσουμε τις αποκτηθείσες αξίες κι αρετές μας, υποστηρίζοντας τις ποινές και τις τιμωρίες των φανατικών και των υπευθύνων. Να προωθήσουμε μέσω του δικού μας προτύπου την καλλιέργεια του γνήσιου αθλητικού πνεύματος από τα σχολεία κι όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε κάθε άτομο από νωρίς να αποκτήσει ήθος. Όλοι, λοιπόν, οι φίλαθλοι πρέπει να ενημερωθούν από νωρίς για τα αρνητικά του φανατισμού και της βίας, ούτως ώστε εάν παρατηρούν φαινόμενα εκφυλισμού του αθλητισμού, να διαμαρτύρονται. Η σωστή παιδεία κάθε οπαδού κι αθλητή θα του προσφέρει την αρμονική και ταυτόχρονη καλλιέργεια σώματος και πνεύματος, υπηρετώντας το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σωματι υγιεί».


Αναλυτικότερα για το θέμα, μπορείτε να απολαύσετε πληθώρα βίντεο παραγωγής της εταιρείας μας σχετικά με αθλητισμό στην ιστοσελίδα της Klaketacy Productions ή στο σύνδεσμο  https://youtube.com/playlist?list=PLx0ld9Vm3ctqpQq0LUviwgPRVYnSg8xJa&si=pM5gGBNjHkLO7YlR

Εάν μάλιστα χρειάζεστε βοήθεια ανάλογη των υπηρεσιών μας και την υποστήριξή μας σε κάποια διοργάνωσή σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του info@klaketacy.com ή στο +35799408761. Μαζί μπορούμε να εμφυτεύσουμε σε κάθε άνθρωπο την άποψη ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στην αρμονική ψυχοπνευματική, αλλά και σωματική ανάπτυξή μας. Ας συναγωνιστούμε για να πετύχουμε υψηλά σκορ, μετάλλια και γιατί όχι παγκόσμια ρεκόρ!

18 views0 comments
bottom of page