top of page
Search

Η ΒΙΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ

Updated: Jun 22, 2022


Σε συνέντευξη που είχαμε με την κυρία Ολίβια Χρίστου, υπεύθυνη ακτιβισμού και συντονισμού δράσεων «Τα παιδιά είναι καθρέφτης των γονιών», στο 3ο επεισόδιο της σειράς «The body shop talks» και υπό την ταυτότητα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cyprus says NO MORE, έχει τεθεί ως στόχος η ευαισθητοποίηση, καθοδήγηση και εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλική βία, μέσω του ακτιβιστικού του έργου.

Το NO MORE ξεκίνησε από την Αγγλία το 2013 και σήμερα εστιάζεται σε 26 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Η κυρία Μαρία Γεωργίου αποτελεί τη life business coach, business development και director, ηθοποιό, χορογράφο, αλλά και υπεύθυνη διαχείρισης για το κομμάτι στην ομάδα «Ελπίζω». Η ομάδα αυτή έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ενημέρωση κατά της βίας κι εστιάζεται σε τρεις χώρες, σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Κατ’ αρχάς, από τα λεγόμενάα και της κας. Μαρίας Γεωργίου, η βία που σχετίζεται με άτομα ορίζεται ως η δράση ενός ατόμου που μπορεί να θίξει, να προσβάλει, να εκφοβήσει και να μειώσει ένα άλλο άτομο, είτε αυτός που μειώνεται μπορεί να καταγγείλει είτε όχι. Υπάρχει, στο μεταξύ, χρονική ταξινόμηση για το πώς μπορεί να ξεκινήσει η βία κατά ενός ατόμου, εφόσον ενδέχεται να αρχίσει κι από την εμβρυακή ηλικία, αφού το άτομο έχει μνήμη.

Οι μέθοδοι για να μετατρέψουμε τα αρνητικά βιώματα σε θετικά, για να θέσουμε καινούργιους στόχους, να διορθώσουμε και να ξεπεράσουμε όσα μας πλήγωσαν και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθουμε ασφάλεια, είναι η δημιουργία μιας υγιούς ζωής, με αγάπη κι ηρεμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σωστής εκπαίδευσης και των σωστών μεθόδων. Αρχικά πρέπει ένα άτομο να μάθει να αγαπά τον εαυτό του κι αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Εάν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα μπορείς κι εσύ να προσφέρεις αγάπη αληθινή και όχι συμφεροντολογική. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, θα τον φροντίζεις και θα προσφέρεις σε σένα ό,τι είναι καλύτερο. Επομένως θα βάζεις τα όριά σου και δεν θα επιτρέπεις να συμβούν πράγματα που σε πληγώνουν, σε μειώνουν, σε στεναχωρούν, σε φέρνουν σε δυσχερή ψυχολογική κατάσταση ή σε στιγματίζουν αρνητικά, επηρεάζοντάς σε λανθασμένα και περιορίζοντας τα επόμενα βήματα της ζωής σου.

Δίδαγμα, λοιπόν, αυτής της συζήτησης, που γίνεται στα πλαίσια του έργου που επιτελεί ο οργανισμόςCyprus says NO MORE, είναι ότι πρέπει να υπάρχει αφύπνιση και σωστή ενημέρωση για ζητήματα ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Αν χρειάζεστε κι εσείς βοήθεια και στήριξη στην προβολή του έργου σας, που αντιστοιχεί στις αρμοδιότητες μας, επικοινωνήστε με την Klaketacy productions και μέσω των δικών μας αρμοδιοτήτων θα σας την παρέχουμε, στο info@klaketacy.com ή στο +35799408761.

Αν θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο μπορείτε να το κατεβάσετε με τον πιο κάτω σύνδεσμο.
BODYSHOP-ARTICLE--d
.pdf
Download PDF • 126KB



4 views0 comments
bottom of page