top of page
Search

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ «ΑΓΑΠΩ» ΚΑΙ «ΒΟΗΘΩ» ΣΤΗΝ KLACKETACY PRODUCTIONS

Updated: Jun 22, 2022


Στην Klaketacy Productions, με αγάπη για το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Εικόνας Ζωής», θελήσαμε μέσω της ειδικότητάς μας στο χώρο των ΜΜΕ να δημιουργήσουμε αφιλοκερδώς τρία βίντεο για το Πάσχα.

Στο πρώτο βίντεο (https://youtu.be/alvHcaTOyY8) η Νάταλι Αμάν φτιάχνει στεφάνι την Πρωτομαγιά του 2022 με παιδάκια της «Εικόνας Ζωής» για το Πάσχα και την Εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζοντας τον ερχομό της Άνοιξης. Μ’ ένα ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο έθιμο καλωσορίσαμε την Άνοιξη, φτιάχνοντας την 1η Μαΐου 2022 ένα στεφάνι με λουλούδια. Έτσι βγήκαμε με τα παιδιά του ομίλου στους αγρούς και τραγουδώντας μαζέψαμε λουλούδια!

Έπειτα, με τη συνέντευξη του Πάτερ Γεννάδιου (σε βίντεό μας στο https://youtu.be/TbMDchdK9nw) και την επίσκεψή μας στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μονάγρι της Λεμεσού, λάβαμε το μήνυμα του Πάσχα και δεχθήκαμε τις πολύτιμες συμβουλές του για σωστή διαπαιδαγώγηση και ψυχοσωματική ανάπτυξη των νέων σήμερα.

Συγκεκριμένα, για το μοναστήρι στο Μονάγρι της Λεμεσού ενημερωθήκαμε ότι αποτελεί παλαιό μοναστήρι, κτισμένο τον 7ο αιώνα από Πατέρες που ήρθαν από την Παλαιστίνη, διωκόμενοι από Πέρσες. Το 615 κατέφθασαν στη μονή και δημιούργησαν διάφορα μοναστήρια και ησυχαστήρια στην κοιλάδα του Κούρη, που σημαίνει στα Αραβικά παπάς. Έτσι η περιοχή έχει μια σύνδεση με αραβόφωνες μοναχούς, εξού και μια εικόνα της Παναγίας της Αντιοχιανής που βρίσκεται στην περιοχή. Το μοναστήρι λειτουργούσε μέχρι το 1740, όταν καταστράφηκε από μια πυρκαγιά και ο μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος το ανακαίνισε. Το 1864, με ενέργειες του τότε μητροπολίτη Μελέτιου Μοδινού, δημιουργήθηκε και το σχολείο της περιοχής, όπου φοιτούσαν παιδιά που ήταν «λινοπάμπατζιοι», δηλαδή «κρυπτοχριστιανοί». Γι’ αυτό και τα μοναστήρια έχουν ευλάβεια για αυτούς, αφού τους βοήθησαν και κράτησαν την πίστη και την εθνικότητά τους. Μέχρι το 1960 λειτουργούσε το μοναστήρι, όταν εκοιμήθη κι ο τελευταίος μοναχός. Έτσι δόθηκε το μοναστήρι σε ιερέα της περιοχής, που εκτελούσε και τις ανάγκες της κοινότητας του Μοναγρίου. Έπειτα, όμως, ο ιερέας έφυγε, το μοναστήρι εγκαταλείφθηκε και κατέπεσαν τα κτήρια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήρθε ένα ζεύγος Άγγλων, τους άρεσε το μέρος κι έκαναν συμφωνία με το μητροπολίτη Χρύσανθο, τον τέως Λεμεσού, ο οποίος τους το παραχώρησε με «εικονικό» ενοίκιο και τη συμφωνία να το διορθώσουν. Έφτιαξε ένα κομμάτι μέχρι που ανέλαβε ο νέος μητροπολίτης, ο νυν Λεμεσού, πατήρ Αθανάσιος και γέροντας στη μονή κι έτσι με την προτροπή και την προσπάθειά του κατάφερε το μοναστήρι να επανέλθει στη μητρόπολη. Τότε ήταν που έγινε και η μετοίκηση των σημερινών μοναχών από το Άγιο Όρος και άρχισαν τη σημερινή ανακαίνισή του.

Απαραίτητο, λοιπόν, όπως μάθαμε στην Klaketacy Productions είναι η «τροφή» που δίνουν οι πατέρες στους ανθρώπους, ιδίως στους νέους, ώστε να αποκτούν σωστά θεμέλια, εφόσον οι νέοι αποτελούν τους δημιουργούς της νέας κοινωνίας… Αν ο άνθρωπος «χαλάσει», τότε όλα θα είναι «χαλασμένα»!

Στο τρίτο βίντεο που υπάρχει στο Διαδίκτυο στο https://youtu.be/sCgeYN-JXlA βρίσκεται μια ιστορία για το Πάσχα που αφηγούνται τα παιδιά και παρουσιάζεται το βιβλίο της Αδαμαντίας Αλατάρη «Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους», με πρωταγωνιστές ένα κοριτσάκι και μια γιαγιά. Συγκεκριμένα, η ηρωίδα Μαρία είναι 12 χρονών και το όνειρό της είναι να ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και να ζήσει από κοντά το θαύμα στα μέρη όπου γεννήθηκε ο λυτρωτής Χριστός. Η γιαγιά της, μάλιστα, 87 χρονών, εξομολογείται στη Μαρία ότι είχε την επιθυμία να ταξιδέψει η εγγονή της στα άγια μέρη κι όταν επιστρέψει να της τα διηγηθεί όλα. Έτσι θα μπορέσει και η γιαγιά μέσω της εγγονής της να «ζήσει» κι αυτή το θαύμα και να πάρει λίγη από την ουράνια δόξα και τη θεϊκή αναπνοή, κάτι που θα είναι το μεγαλύτερο δώρο για τη γιαγιά.

Όλες οι δραστηριότητες, λοιπόν, της Klaketacy Productions έγιναν με γνώμονα την προσφορά μας στο έργο της «Εικόνας Ζωής», γνωρίζοντας ότι «μετά το ρήμα “αγαπώ”, το “βοηθώ” είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο», κατά τη διανοούμενη Bertha von Suttner από την Αυστρία.

Αν, λοιπόν, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιθυμείτε τη δική μας στήριξη και την αγάπη μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@klaketacy.com ή στο +35799408761, αφού «το να βοηθάς τους συνανθρώπους σου είναι ωραίο, αλλά μόνο όταν γίνεται με χαρά, με όλη σου την καρδιά και με ελεύθερο πνεύμα», όπως διευκρίνισε και η Περλ Μπακ.


17 views0 comments
bottom of page