top of page
Search

Συμβάλλοντας στο σεμινάριο για τη μείωση των καταστροφικών τραυματισμών των αλόγων

Updated: Jun 22, 2022

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Η οπλή, η αρχή και το τέλος της κινητικής αλυσίδας» στην αίθουσα των μελών του ιπποδρόμου Λευκωσίας. Προκειμένου να γίνει η σωστή προώθηση και διαφήμιση του σεμιναρίου, η “Klaketa Productions” προχώρησε αφιλοκερδώς στη δημιουργία σχετικών διαφημιστικών, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευαίσθητη πλευρά που μας χαρακτηρίζει ως εταιρεία.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την επιστήμονα και φυσιοθεραπεύτρια αλόγων, κυρία Αθηνά Χριστοφή, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο διεθνούς φήμης επιστήμονας και πεταλωτής, Yogi Sharp. Η προσέλευση του κοινού ήταν άκρως ικανοποιητική, καθώς το παρακολούθησαν πεταλωτές που εργάζονται στον ιππόδρομο, ιδιοκτήτες και προπονητές αλόγων.

Μέρος της συζήτησης αποτέλεσαν θέματα όπως, η ανατομία της οπλής, η σύνδεση μεταξύ οπλής και αλόγου, η σωστή λειτουργία της οπλής και τι την επηρεάζει, όπως επίσης και οι τρόποι πετάλωσης και διαχείρισης για τη μείωση καταστροφικών τραυματισμών του ιπποδρομιακού αλόγου. Εκπληκτικό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι μετά από κάθε ενότητα έθεταν τα προσωπικά τους ερωτήματα.

Η διοργανώτρια σε πρόσφατες δηλώσεις τις, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με την απήχηση που είχε το σεμινάριο στους επαγγελματίες του χώρου του ιππόδρομου. Δουλεύοντας στον κυπριακό ιππόδρομο τα τελευταία 20 χρόνια θεωρώ ότι αρκετοί από τους επαγγελματίες του χώρου ενδιαφέρονται να καταρτιστούν περαιτέρω σε θέματα διαχείρισης του ιπποδρομιακού αλόγου, αλλά μέχρι τώρα δεν τους είχαν δοθεί οι ευκαιρίες που έχουν οι συνάδελφοι τους στο εξωτερικό”. Τέλος, πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένη να αναλάβει τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με σκοπό την ενημέρωση προπονητών, ιδιοκτήτων και κτηνιάτρων σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην έρευνα, σε θέματα όπως τη φυσιολογία, εκγύμναση, αθλητική επιστήμη των ιπποειδών, πετάλωση, διατροφή κ.α.

Αν, λοιπόν, είστε κι εσείς ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιθυμεί τη δική μας στήριξη ή διοργανώνεται μη κερδοσκοπικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα, τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@klaketacy.com ή στο +35799408761.






14 views0 comments
bottom of page