top of page
Search

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Σε μια συνέντευξη στο YouTube Channel του «Εικόνα Ζωής», υπό την εποπτεία της Klaketacy Productions, αναλύεται ένα λεπτό κι ιδιαίτερο θέμα, ο θάνατος και η απώλεια. Ο κλινικός ψυχολόγος δρ. Μιχάλης Πυργάς, ως καλεσμένος της Νάταλι Αμάν, δίνει τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές, όταν οι γονείς ερωτηθούν από το παιδί τους να δώσουν τις σχετικές εξηγήσεις.

Αναμφισβήτητα, οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να έχουν θετικά στοιχεία και αναμνήσεις γύρω τους, ωστόσο, όταν έρχεται η στενάχωρη, αλλά δυστυχώς αναπόφευκτη στιγμή του θανάτου, δυσκολεύονται να τους μιλήσουν γι’ αυτόν. Οι συμβουλές του δρ. Πυργά αναφέρονται στη χρήση συγκεκριμένων λέξεων από τους γονείς, ανάλογα με το αναπτυξιακό και γλωσσολογικό επίπεδο των παιδιών. Προτιμούμε απλές λέξεις κι αποφεύγουμε μεταφορές και παρομοιώσεις, τις οποίες το παιδί μπορεί να συσχετίσει με κάτι άλλο. Ο δρ. Πυργάς επισημαίνει τη σημαντικότητα της επεξήγησης της πραγματικότητας στα παιδιά, καθώς επίσης ενθαρρύνει την έκφραση του πένθους και της στεναχώριας μπροστά σ’ αυτά. Αν βρίσκεται σε κατάλληλη ηλικία, μπορεί και να ερωτηθεί κιόλας αν θέλει να παρευρεθεί στο κοιμητήριο.

Αποτελεί, λοιπόν, ευθύνη όλων μας η προβολή και η υποστήριξη του έργου οργανισμών όπως της «Εικόνας Ζωής». Εάν επιθυμείτε τη βοήθειά μας, μέσω της ειδικότητας της Klaketacy Productions, τότε επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τον τρόπο στο info@klaketacy.com ή στο +35799408761.




19 views0 comments
bottom of page