top of page
Search

ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕ TON ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΚΜΗΤης Σταύρης Τσαγγαρίδου


Η απόρροια της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ έχει γίνει πια απειλητική για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία και την ενημέρωση. Έχει καταστεί ανάγκη η σωστή οργάνωση και λειτουργία τους για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Πολλές πηγές διοχέτευσης μηνυμάτων, πληροφοριών και πολιτιστικών στοιχείων που απευθύνονται στο σύγχρονο πολίτη, αλλά κι ευρύτερα σε ομάδες πολιτών δεν τα παρουσιάζουν αυθεντικά, αλλά συχνά τα παραποιούν. Διαπιστώνεται αρκετές φορές ότι γνωστοποιούν ψευδή γεγονότα, με σκοπό την οικονομική, την πολιτική ή και την ιδεολογική προπαγάνδα. Τραγικό, αλλά η ιδιοτέλεια έχει εισβάλει και στο χώρο της ενημέρωσης λόγω του ελέγχου των ΜΜΕ από αυτούς που διαθέτουν την τεχνολογία και την εξουσία. Φυσικά και η ταχύτερη επικοινωνία και ενημέρωση είναι απαραίτητες, αφού ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, αλλά κανένας τρόπος διάδοσης πληροφοριών με βάση την τεχνολογία, από την τυπογραφία μέχρι την τηλεόραση και το Διαδίκτυο, δεν επιτρέπουν την αλλοίωση της αλήθειας. Ιδιαίτερη σημαντική, όμως, αιτία διάδοσης των ψευδών πληροφοριών είναι ο οικονομικός ανταγωνισμός, κι αυτό εξακριβώνεται σε έντονο βαθμό από τη διαφήμιση.

Αν θελήσουμε, τώρα, να αναλύσουμε τις συνέπειες και τα εμπόδια που προκύπτουν από το φαινόμενο αυτό στην κοινωνική ανάπτυξη είναι δυστυχώς έντονα και λειτουργούν εις βάρος του πολίτη και της κοινωνίας. 

Καταρχήν, σχετικά με το χώρο της πολιτικής οδηγούν στην πολιτική πόλωση και την πολιτική χειραγώγηση, ενώ υπονομεύουν τη δημοκρατία, αφού πολλές φορές δεν αφήνουν να εκφραστούν όλες οι απόψεις. 

Ακολούθως, ωθούν στον καταναλωτισμό και συχνά χειραγωγούν την καταναλωτική ζήτηση. Η πλύση εγκεφάλου την οποία δέχεται ο άνθρωπος καλλιεργεί τόσο τις οικονομικές όσο και τις κοινωνικές ανισότητες προς όφελος των δυνατών, αφού δεν συμβάλλουν στην ομαλή κοινωνική εξέλιξη. 

Επιπρόσθετα, η παραπλανητική πληροφόρηση και διαφήμιση αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο ή τις μάζες ευρύτερα, ισοπεδώνοντας και υπονομεύοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Η παθητικότητα και η πνευματική, καθώς και η ηθική εξαθλίωση με την προβολή της ανηθικότητας γίνονται εντονότερα με την παραπληροφόρηση. 

Η Klaketacy Productions εναντιώνεται σ’ αυτή την κατάσταση και συμβάλλει στο σωστό και ιδανικό τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, καταπολεμώντας την αποπλάνηση του κοινού και του τηλεθεατή. Επιδιώκουμε την ολόπλευρη, πλουραλιστική ενημέρωση του κοινού μας και την αντικειμενική παρουσίαση των ιδεών μας μέσω των βίντεο, των άρθρων μας και γενικά των δραστηριοτήτων μας. 

Προτεραιότητά μας δεν είναι τα συμφέροντα της εταιρείας μας, αλλά η εξυπηρέτηση των συνεργατών μας κι ευρύτερα της κοινωνίας μας. 

Παράλληλα, η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μας γίνεται με σεβασμό στο κοινό μας μέσω της σωστής οργάνωσης της εταιρείας μας και της στελέχωσής μας με ικανούς ανθρώπους. 

Οπωσδήποτε τηρούμε τους κανόνες δεοντολογίας κατά την εργασία μας και λειτουργούμε δημοκρατικά, απαλλαγμένοι από κάθε είδους εξαρτήσεις, είτε κρατικές είτε οικονομικές είτε ακόμα και κομματικές. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, δεχόμαστε κάθε κοινωνική κριτική.

Διαφαίνεται, άρα, ότι αν συνειδητοποιήσουν όλα τα ΜΜΕ τη σημασία της σωστής πληροφόρησης και σέβονται τους υποστηρικτές τους θα κατορθώσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Η Klaketacy Productions λειτουργεί με εκτίμηση προς τους συνεργάτες της και προς το κοινό της, διαπιστώνοντάς το με την επικοινωνία σας μαζί μας τηλεφωνικά στο +35799408761 ή μέσω της ιστοσελίδας μας στο info@klaketacy.com. Με προθυμία σας ενημερώνουμε αλλά και αναλαμβάνουμε για εσάς την πληροφόρηση του κοινού σας αλλά και του ευρύτερου κοινού, αντικειμενικά, σωστά και πλουραλιστικά.

12 views0 comments

Comments


bottom of page